tirsdag den 10. september 2013

Opskrifter fra Food Festival

Til alle Jer, vi har lovet opskrifterne fra vores fiskefrikadellebod på Food Festival 2013, kommer de her :-) Vil du se billeder fra weekenden, så kommer de snarest både på vores facebook side, samt her på bloggen. Tak for en skøn weekend!

Remouladesalat (4 pers.)

Ingredienser
Grøntsager
150 g hvidkål
1 fennikel
2-3 gulerødder
½ blomkål
1 spsk. hakkede kapers
1 spsk. hakkede syltede agurker
Syltelage
3 spsk. eddike
2 spsk. olie
1 spsk. sukker
Salt & peber
Dressing
1 dl mayonnaise
1 dl yoghurt naturel
Salt & peber
1 tsk. gurkemeje
Evt. lidt sennep                   
 
 
Fremgangsmåde

Grønsagerne ordnes og skylles. De skæres alle i passende grove stykker.
Eddike, olie, sukker, salt og peber opvarmes. Når sukkeret er smeltet tilsættes hvidkål og fennikel og koges i 3-4 minutter, så der stadig er bid i.
Tag gryden af varmen.
Mens hvidkål og fennikel afkøles, røres dressingen.
 
Rør en mayonnasie eller brug en færdiglavet.
Rør den sammen med yoghurten og gurkemejen og smag evt. til med lidt sennep.
De kogte grøntsager, de rå gulerødder og den rå blomkål samt de hakkede kapers og syltede agurker vendes i dressingen.
Til sidt smages det til med salt og peber.
Tip: Kom friske krydderurter i salaten efter smag; bl.a. persille, kørvel, estragon, purløg.

 
Fiskefrikadeller (4 pers.)
 
Ingredienser
500 g fisk (torsk, kuller eller lyssej – gerne en blanding)
1 løg, alm. str.
1 æg
1 spsk. hvedemel
1 tsk. salt
1 tsk. peber
Smør og olie til stegning
 

Fremgangsmåde
Hak fiskekødet og løget med en kniv eller minihakker. Rør fiskekødet sammen med finthakket løg, æg, mel, salt og peber. Lad gerne farsen hvile i køleskabet mindst en halv time. Varm olie op på en pande, evt. sammen med lidt smør og steg fiskefrikadellerne ca. 3-5 minutter på hver side.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar