Remouladesalat
(4 pers.)
Ingredienser
Grøntsager
150 g
hvidkål
1
fennikel
2-3
gulerødder
½
blomkål
1 spsk.
hakkede kapers
1 spsk.
hakkede syltede agurker
Syltelage
3 spsk.
eddike
2 spsk.
olie
1 spsk.
sukker
Salt
& peber
Dressing
1 dl
mayonnaise
1 dl
yoghurt naturel
Salt
& peber
1 tsk. gurkemeje
Evt.
lidt sennep
Fremgangsmåde
Grønsagerne
ordnes og skylles. De skæres alle i passende grove stykker.
Eddike,
olie, sukker, salt og peber opvarmes. Når sukkeret er smeltet tilsættes hvidkål
og fennikel og koges i 3-4 minutter, så der stadig er bid i.
Tag
gryden af varmen.
Mens hvidkål
og fennikel afkøles, røres dressingen.
Rør en
mayonnasie eller brug en færdiglavet.
Rør den
sammen med yoghurten og gurkemejen og smag evt. til med lidt sennep.
De kogte
grøntsager, de rå gulerødder og den rå blomkål samt de hakkede kapers og
syltede agurker vendes i dressingen.
Til sidt
smages det til med salt og peber.
Tip: Kom
friske krydderurter i salaten efter smag; bl.a. persille, kørvel, estragon,
purløg.
Fiskefrikadeller
(4 pers.)
Ingredienser
500 g
fisk (torsk, kuller eller lyssej – gerne en blanding)
1 løg,
alm. str.
1 æg
1 spsk. hvedemel
1 tsk.
salt
1 tsk. peber
Smør og
olie til stegning
Fremgangsmåde
Hak fiskekødet og løget med en kniv eller minihakker. Rør
fiskekødet sammen med finthakket løg, æg, mel, salt og peber. Lad gerne farsen
hvile i køleskabet mindst en halv time. Varm olie op på en pande, evt. sammen
med lidt smør og steg fiskefrikadellerne ca. 3-5 minutter på hver side.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar